Koeltechniek is de kunst om een product te bewaren of af te koelen onder omstandigheden waarbij de kwaliteit van het product behouden blijft en de energie kosten minimaal zijn. Er zijn weinig installatiebedrijven die deze kunst echt goed begrijpen en uitvoeren. Installatiebedrijf Ranzijn beheerst deze kunst uitstekend.

Wist u dat elk product zijn eigen bewaarvoorschriften heeft en dat we als NVKL- lid hiervan goed op de hoogte zijn?

Wist u ook dat u als eigenaar van een installatie verantwoordelijk bent voor uw installatie? En wist u dat een koel– en vriesinstallatie alleen door een PED gecertificeerd bedrijf mag worden? Ranzijn is PED-gecertificeerd.

Met onze kennis op het gebied van de koel- en vriestechniek kunnen wij u adviseren en u de installatie leveren welke bij u past. Ranzijn installeert koel- en vriescellen, voor bijvoorbeeld bloemen, groenten, vlees en brood, voor elke situatie bieden wij u de juist oplossing aan.

Binnen de koeltechniek wordt met gassen onder hoge druk gewerkt. Hierbij moet u denken aan drukken van 20 tot 60 Bar. Dit vereist de juiste opleiding voor de monteurs en ontwerpers. De wetgeving op dit gebied is streng. Vroeger viel dit onder de Stoomwezenwet nu onder de opvolger, de PED (Pressure Equipment Directive) en STEK.

Per januari 2010 is de STEK- regulering afgeschaft en zijn we overgegaan naar de PED en F-gassen wet. Ranzijn is hier sinds 2008 al klaar voor.

Indien u geïnteresseerd bent in wat wij voor u kunnen betekenen of indien u meer informatie wilt, neemt u dan contact met ons op. Telefoonnummer: 072 51 58 717 of mail naar info@ranzijnalkmaar.nl

Indien u geïnteresseerd bent in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van koeltechnieken.