Je hebt twee soorten zonnepanelen: PV (Photo Voltaic) en warmwaterpanelen.

PV panelen hebben heel veel zonlicht nodig dan wekken ze stroom op. Warmwaterpanelen halen de warmte uit de UV straling van de zon zodat je warm water kan maken voor douchewater en CV water.

In PV panelen heb je zeer grote kwaliteitsverschillen en een aantal soorten watt pieks gemiddelde. Wij verkopen panelen tussen de 300en de 410 W piek. Garanties variëren van 5 tot 30 jaar. Op de toppanelen die wij verkopen zit 25 of 30 jaar echte garantie. De omvormers die wij gebruiken zijn van Solar edge en af en toe van SMA. De prijsverschillen zijn groot in de panelen, de meeste aanbieders verkopen de meest prijs gunstigste. Vele zijn prijsvechters, voor ons is het een aanvullend product voor bij de warmtepomp of all elektric. Wij adviseren liever de panelen die op de lange termijn het meest gunstig zijn. Wij bieden meestal LG, Panasonic en Solar Watt aan.

PV Zonnepanelen

Hier onder ziet u een aantal voorbeelden van verschillende projecten. Het betreffen LG panelen met Solar-edge. Op platte daken zijn de panelen gemonteerd op sunbeams of een Flatfix Fision systeem. Op pannendaken bevestigen we meestal met Clickfit. We kiezen altijd voor kwaliteitsmaterialen, dit verlengt de levensduur en verlaagt de storingenkansen.

Warmwaterpanelen (vacuümbuizen)

Wij werken als bedrijf veel met vacuümbuizen in plaats van panelen wanneer het gaat om warm water op te wekken. De vacuümbuizen brengen in de winter meer op en de vacuümbuizen die wij gebruiken zijn beveiligt tot 135C zodat het glycol niet kan verbranden. In de winter heb je vaak te kort aan panelen en de zomer teveel. Vaak gebruiken we combinatievaten zodat er meerdere producten aangesloten kunnen worden. Zoals warmtepomp, houtkachel, pelletkachel, CV ketel en natuurlijk de zonnepanelen om energie te leveren voor elektra.

Indien u geïnteresseerd bent in wat wij voor u kunnen betekenen of indien u meer informatie wilt, neemt u dan contact met ons op. Telefoonnummer: 072 51 58 717 of mail naar info@ranzijnalkmaar.nl

Indien u geïnteresseerd bent in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van zonnepanelen