Een goed binnenklimaat is zowel voor woningen als bedrijven belangrijk. Schone binnenlucht maakt dat we ons gezond en energiek voelen. Onze prestaties worden hierdoor groter en we voelen ons meer op ons gemak.

Met de juiste keuze aan luchtbehandelingstechnologie zorgt Installatiebedrijf Ranzijn voor een goede binnenluchtkwaliteit voor zowel particuliere woningen als bedrijven.

Steeds vaker wordt luchtbehandeling gebruikt als een gereedschap om het klimaat te regelen. Om de effecten van luchtbehandeling goed te kunnen begrijpen is een brede kennis nodig.

Wist u dat hiervoor zelfs kennis van plantkunde en natuurkunde noodzakelijk is?

Wat is luchtbehandeling?

Luchtbehandeling is het behandelen van de binnenlucht in allerlei vormen. Zowel het verversen en verwarmen van lucht, be- en ontvochtigen, als het koelen van lucht. Lucht kunnen we ook zo behandelen dat de bacteriën, virussen en schimmels onschadelijk gemaakt worden. Luchtbehandeling is vooral bedoeld om het CO2 gehalte laag te houden, de norm ligt op 1200PPM. Vele kantoren en zeker sportscholen voldoen niet aan de norm. Dit veroorzaakt hoofdpijn, vermoeidheid, veel gapen, slechte concentratie, als je veel aan het gapen bent zou het aan de luchtkwaliteit kunnen liggen.

Verversen van de lucht kan op verschillende manieren. De essentie is dat lucht in circulatie wordt gebracht en wordt gezuiverd door buitenlucht of door filters. De installaties die wij maken zijn van klein naar groot.

Voor duurzamere of grotere oplossingen wordt vaak gekozen voor zogenaamde warmte terugwinning units, in vaktechnologie ook wtw units genoemd. Een andere optie voor luchtverversing is het plaatsen van luchtbehandelingskasten met een warmtewiel.

Voor luchtverwarming in grote ruimten, zoals in een bedrijfshallen worden bijvoorbeeld gasheaters gebruikt om de lucht verwarmen. Direct of een indirect gestookte luchtverwarmers zijn daarentegen zeer geschikt voor een woonhuis of kantoor.

Luchtbehandeling in woonhuizen en kleine kantoren

Luchtbehandeling in relatieve kleine ruimten als woonhuizen en kleine kantoren vereist een specifieke aanpak. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden voor handen. Omdat de ruimte de beperkende factor is, kiezen we vaak voor gecombineerde installaties. Zoals bijvoorbeeld de combinatie van CV ketel met een luchtverwarmer en een wtw unit. De energiebesparing is in dit geval enorm.

Wist u dat een goed geplaatste wtw unit tot 95% van de warmte uit de woning terugwint?

Dat is niet alleen een verbetering van uw wooncomfort, maar het is ook nog goed voor energiebesparing, het milieu en uw portemonnee! Dat is nog eens een win-win situatie.

Luchtbehandeling in kantoren

Een wtw unit kan een kantoorpand voor 100% voorzien van verse lucht. Het plaatsen van een luchtbehandelingskast met een warmtewiel en een luchtwarmtepomp regelt een top koeling en naverwarming van lucht. Het grote voordeel van een warmtewiel ten opzichte van een wtw is, dat je met warmtewiel niet ontvochtigt. Bij een wtw wordt de lucht veel droger en dan moet in veel gevallen een bevochtigingsinstallatie aangelegd. Dit geeft hogere onderhoudskosten.

Luchtbehandeling in bedrijfshallen

Een gas gestookte heater, zorgt ervoor dat een bedrijfshal op temperatuur blijf, deze maken veel geluid, maar verwarmen de ruimte zeer snel. Het merk gasheater wat wij als installatiebedrijf gebruiken is Mark.

Indien u geïnteresseerd bent in wat wij voor u kunnen betekenen of indien u meer informatie wilt, neemt u dan contact met ons op. Telefoonnummer: 072 51 58 717 of mail naar info@ranzijnalkmaar.nl

Indien u geïnteresseerd bent in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van luchtbehandeling.